Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

X
Telefon
Teklif Al

e-fatura-basvuru-adimlari

Mali Mühür İşlemleri

Mali mühür, TÜBİTAK tarafından elektronik kaşe yerine kullanılır. USB cihazı şeklinde kullanılan kurumsal e-imza çeşididir. Tüzel kişilerin ve kurumların veri transferlerinin güvenliği mali mühür ile sağlanır. Gerçek şahıslar e-imza kullanma seçeneğini de tercih edebilir. e-Fatura ve e-Defter kullanmak için öncelikle mali mühür almanız gerekir.

Mali mühür başvurusu: Mali Mühür Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mali mühür kurulumu: Mali Mühür Kurulumu Nasıl Yapılır?

Özel Entegrasyon Anlaşması

Özel Entegratör Başvuru Adımları

  • Özel entegratör talebini içeren dilekçe
  • Elektronik Fatura Başvuru Formu ve Taahhütnamesi
  • Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi
  • Başvuru formuna şirket adına imza atan kişi veya kişilerin yetkili olduğunu gösteren şirket imza sirkülerinin noter onaylı örneği
  • Özel Entegrasyon Bilgi İşlem Sistem Raporu (BİS) ile birlikte Başkanlığa başvuru yapabilirsiniz. BİS raporunun içeriğine dair bilgiye “tr” sitesinde yer alan e-Fatura Uygulaması Özel Entegrasyon Kılavuzu’ndan ulaşabilirsiniz.

GİB Resmi Başvuru

e-Belge kullanabilmek için öncelikle GİB başvurusu yapmalısınız. Aşağıdaki linkten GİB resmi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz:

https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/

Aktivasyon

Elektronik fatura gönderip alabilmeniz için hesabınızın aktif olması gerekir. Bu adımda mali mührünüzü kullanarak size e-posta ile gönderilen dosyaları dijital olarak imzalayıp süreci tamamlayabilir ve özel entegratörünüzden destek alabilirsiniz.

Uygulama Yönetimi

Uyumsoft Akademi: http://www.uyumsoftakademi.com/

E Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dünyanın dijital dönüşüme hızla uyum sağladığı bugünlerde ödeme sistemlerinin ve faturalandırmaların da elektronik ortama geçmesi ve bu sebeple iş yerinin e fatura başvurusu işleminin adımlarını bilmesi gerekmektedir. E fatura başvurusu yaparak onay alan her iş yeri firması faturalandırma, stok sayım ve alım satım işlemlerinde online işlemler yapabilir. Aynı zamanda bu önemli bilgilere her bir şubedeki yetkili kişilerin ulaşabilmesi sayesinde işlem kolaylığı sağlanır. Peki, e fatura başvuru işlemi adımları nelerdir? Nasıl yapılır?

E Fatura Başvuru Adımları Nelerdir?

E fatura hizmetinden faydalanarak tüm iş yerlerindeki muhasebe sistemini elektronik ortama çevirmek isteyen bir firma aşağıdaki adımları takip etmelidir:

  • Mali Mühür/E-imza Başvurusu
  • E-Fatura Resmi Başvurusu
  • E-Fatura Aktivasyonu

E Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kurumsal firmaların stok kontrolünde kullandığı e fatura sistemi; firmanın tüm şubelerinden birbirinin stoklarını görmeyi, fabrikadan çıkacak ürünlerin bilgilerine erişebilmeyi ve müşteriye memnuniyet verecek bir hizmet sunmayı sağlar. Böylece hızlı ve güvenli bir sistem kurulmuş olur. Birçok firma “e fatura başvurusu yapamıyorum”, “hangi adımda problem yaşadığımı da bilmiyorum” gibi sorunlar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunlar ile karşı karşıya kalan kişilerin düştüğü en büyük hata mali mühür kaydı yaptırmamaktır. TÜBİTAK tarafından verilen USB şeklindeki mali mühür bu sürecin ilk aşamasıdır. Bu ilk aşamayı tamamlayıp mali mühür alan firmalar ise başvuru sürecinin asıl adımı olan Online Başvuru adımına geçmelidir. İşte, e fatura başvurusu yapmanın adımları!

1 –E-Fatura Başvuru Sürecinde Tercih Edilecek Yöntemler | Özel Entegrasyon Anlaşması

E fatura sistemine geçmek isteyen firmalar bu geçişi 3 farklı yol ile sağlayabilirler. İlki, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan onay almış özel entegratör yöntemini kullanmaktır. İkincisi firmanın kendisine özel hazırlattığı bilgi işlem sistemi ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın entegre edilmesini sağlamaktır. Sonuncusu ise efatura.gov.tr adresi üzerinden herhangi bir ücret ödemeden Gelir İdaresi Başkanlığı Portal sistemine geçmektir. Fakat bu 3 yöntemden en hızlı ve kolay kullanıma sahip olanı özel entegrasyon izni ile çalışmak olacaktır.

2 – Özel Entegrasyon Yöntemi ile E Fatura Kaydı Nasıl Yapılır?

TÜBİTAK ile bağlantılı olarak hizmet veren KamuSM tarafından üretilen mali mühür sertifikasını ve giriş bilgilerini teslim alan iş yerleri e fatura başvurusu sürecinin en önemli adımına geçebilirler. Şahıs şirketleri elektronik imza ile e fatura başvurusu yapabilir. E fatura başvurusu yapmadan önce bilgisayara mali mühür/e-imza’nın kurulmuş olması gerekmektedir. Firma Gelir İdaresi Başkanlığı e fatura sistemine mali mührü takılı iken giriş yaptıktan sonra Elektronik Fatura Başvuru Formunun Doldurulması sekmesi ile yönlendikleri sayfada karşılarına çıkan Yararlanma Yöntemleri sorusuna Özel Entegrasyon şeklinde cevap vermeleri gerekmektedir.

3 – E Fatura Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Mali Mühür bilgileri ile Gelir İdaresi Başkanlığı resmi web adresinden e-fatura kaydı yaptırmak isteyen kurum yöneticisinin Elektronik Fatura Başvuru Formunun Doldurulması sekmesi ile karşısına çıkan formu eksiksiz doldurması gerekmektedir. Özel entegrasyon seçeneğini seçerek başvuru yapan kişiler onay işleminden sonra fatura ve stok işlemlerinin takibinde Gelir İdaresi Başkanlığı ile entegre olan teknolojik alt yapıyı kullanacaklardır.

4 – E-Fatura Başvurusu Nasıl Tamamlanır?

E fatura başvurusu sürecinin son adımında TÜBİTAK tarafından firmaya özel verilen mali mühür bilgileri kullanılarak, mali mühür şifresi girilerek onay işlemi yapılması gerekmektedir.

5 – Özel Entegratör Hesap Açılışı

GİB resmi başvurusunun ardından şahıs şirketleri e-imza/mali mühür, tüzel kişi firmalar ise sadece mali mühürle özel entegratör sisteminde aktivasyon işlemlerini tamamlamalıdır. İstediği tarih itibariyle hesabını açtırarak e-fatura sistemine dahil olabilmektedir.

e-Fatura Teklifi Sayfamızı İncelediniz mi?

e-Fatura sistemine kolay geçiş ve hızlı işlem imkanı için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

e-Dönüşüm Sürecinizde Güncel Kalın

e-Dönüşüm sürecinizde son güncellemelerden haberdar olmak ve ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için üye formunu doldurun.

    e-Fatura’ya Geçmek İçin Hemen Başvurun!

    e-Fatura’ya şimdi geçin masraflarınızı yarıya indirin.
    Uyumsoft, Mali mühür onaylı e-Fatura uygulaması, Özel Entegrasyon ve Saklama Hizmet sağlayıcısıdır.

    +90 (212) 467 33 33

    Hemen Ara e-Fatura Geçiş Sürecinde Destek Al!

    Neden Uyumsoft e-Fatura?

    Uyumsoft e-Fatura'da Yok Yok !

    e-Fatura’ya Uyumsoft’ la geçiş yapın hızlı, kolay ve güvenli fatura kesmenin keyfine varın. e-Fatura ile hızlı işlem ve kolay geçiş yapmak için bizimle iletişime geçin.

    e-Fatura Başvuru Formu

      Uyumsoft tarafından reklam, pazarlama, promosyon, tanıtım, bilgilendirme ve ticari amaçlı SMS, e-posta ve telefon yoluyla elektronik ileti gönderilmesine onay verdiğimi beyan ediyorum.