Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

X
Telefon
Teklif Al

Neden i-Donusum e-Arşiv?

e-Arşiv sistemi, kesilen tüm fatura ve irsaliyelerin dijital ortamdan gönderilmesi ve muhafaza edilmesidir. e-Arşiv sistemi, e-Fatura sistemini kullanan tüm firmalar ve kullanıcılar için en hızlı, güvenli ve ekonomik sistemdir. e-Arşiv sistemi ile kağıt masrafı ve ödemesi olmadan faturalarınızı gönderebilir ve saklayabilirsiniz. i-Donusum aracılığı ile e-Arşiv sistemine kayıt olabilirsiniz. 10 sene boyunca tüm faturalarınız banka kasası güvenliğinde muhafaza edilecektir. Bunun yanı sıra e-Arşiv sistemi sayesinde depolanırken, aynı zamanda ibraz edebilir ve raporlayabilirsiniz. Bütün bu işlemleri en hızlı ve en güvenilir şekilde yapmak için i-Donusum e-Arşiv sistemine geçebilirsiniz.

e-Arşiv kimler kullanabilir?

e-Fatura ve e-Arşiv fatura ayrımında, alıcı firma e-Fatura mükellefi ise e-Fatura, değil ise e-arşiv fatura kesilmesi gerekiyor.
e-Fatura geçişi tamamlandıktan sonra 7 gün süre ile kağıt fatura kesmeye devam edilebilir.
e-Arşiv geçişi tamamlandıktan sonra, artık kağıt fatura düzenlenmeyecektir.
e-Fatura zorunluluk kapsamındaki mükellefler, e-Defter’e geçmek zorundadırlar.
e-Arşiv mükellefi olduysanız, e-Fatura mükellefi olmayan bir müşterinize, e-Arşiv fatura göndermelisiniz. e-Arşiv kullanmıyorsanız, kağıt fatura düzenleyeceksiniz.

Kolay ve Güvenilir Saklama Alanı

e-Arşiv ile faturalarınızı saklayabilir ve GİB’ e kolayca iletebilirsiniz. Tek tıkla geçmişe dönük verilerinize ulaşabilirsiniz.

Hızlı Erişim

Fatura ve diğer elektronik belgelerinize ister Web’den ister mobilden hızla erişim sağlayabilirsiniz.

Zaman Tasarrufu

Elektronik Arşiv Uygulaması ile verilerinizi 10 yıl saklayabilir, istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Maliyet Avantajı

e-Arşiv Uygulaması ile kağıt ortamda oluşturulan belgelerin beraberinde getirdiği kağıt, toner, mürekkep maliyetlerinden kurtulursunuz.

e-Arşiv Referanslarımız

e-Arşiv hizmeti verdiğimiz referanslarımız

e-Arşiv Özellikleri

i-Donusum aracılığı ile kullanabileceğiniz e-Arşiv sistemi ile tüm faturalarınızı e-Fatura mükellefi olmayan firmalara ve son kullanıcıya güvenli şekilde gönderebilirsiniz.

Hemen-Dijitale-Gecin

Hemen Başvur!

e-Arşiv Uygulamasına Hemen Başvur!
e-Arşiv’in güvenli erişim, düşük maliyet ve kolay kullanım özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin. Uyumsoft’un ayrıcalıklarından faydalanın.

İ-donusum e-Arşiv sistemi ile tüm işlemleri yasal çerçevede tamamlayabilirsiniz. Oldukça hızlı, kolay ve en güvenilir şekilde faturalarını gönderebilir ve saklayabilirsiniz.

i-Donusum e-Arşiv uygulaması sayesinde faturalarınızın depolayarak ihtiyaç duyduğunuzda kısa sürede bulabilirsiniz.

i-Donusum e-Arşiv uygulaması ile beraber faturalarınızı 10 sene boyunca saklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra ibraz ve rapor gibi birçok avantajdan da faydalanabilirsiniz.

i-Donusum e-Arşiv uygulaması; e-Fatura kapsamında hizmet vermektedir. e-Fatura düzenlemesini, ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibraz edilmesini de destek olmaktadır.

i-Donusum e-Arşiv Avantajları

İ-donusum e-Arşiv sistemi ile tüm işlemleri yasal çerçevede tamamlayabilirsiniz. Oldukça hızlı, kolay ve en güvenilir şekilde faturalarını gönderebilir ve saklayabilirsiniz.

  • E-arşiv uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren zorunlu kılınarak kullanılmaya başlamıştır. E-fatura uygulaması ise 1 Nisan 2014 tarihinde zorunlu olarak kullanılmaya başlanmıştır.
  • E-arşiv sisteminde fatura hem elektronik hem de kağıt üzerinden çıktısı alınarak müşterilere gönderilir. E-fatura sisteminde ise, sadece elektronik ortam üzerinden gönderilir ve uygulama üzerinden kağıda çıktıya onay verilmez.
  • E-arşiv de özel entegratör tarafından ya da kendi bilgi işlem sistemlerinde onay alınarak kullanılır. E-fatura da GIB portal, entegrasyon veya özel entegratörlerden biri seçilerek kullanılır.
  • E-arşiv uygulamasında zaman damgası vurularak onay alınır. E-fatura uygulamasında ise, zaman damgası uygulaması yoktur.
  • E-arşiv b2b, b2c işletmeler tarafından kullanılır. E-fatura ise, sadece b2b işletmeler tarafından kullanılır.
  1. e-Arşiv uygulaması kullanan şirketler tüm faturalarını elektronik ortamda düzenleyerek belirli süreler içinde elektronik ortamda bu belgeleri rahatlık ve güvenle saklayabilirler.
  2. Müşteriler e-Fatura kullanmaları halinde ya da nihai tüketiciler olmaları halinde faturaları elektronik ortam üzerinden iletme hakkına sahip olurlar.
  3. e-Arşiv ile çok sayıda fatura ileten şirketler zamandan, elemandan, maliyetten, arşivleme çalışmalarından ve verim noktasından tasarruf sağlar.
  4. Yüzbinlerce ağacın kesilmesinin önüne geçtiği için sosyal sorumluluk kapsamına da katkıda bulunur.
  5. e-Arşiv ile arşivleme maliyetleri direkt olarak ortadan kalkar.
  6. Gelen/giden faturaların kaybolmasının önüne geçer.
  7. Otomasyona geçen elektronik sistemler sayesinde hata oranı en aza iner.
  8. Uluslararası standartlara uyum sağlar.
  9. Nakit akışını hızlandırmak amacıyla işletmelere finansal avantaj sağlar.
  10. Operasyonel etkinlik ve verimlilik artışı kazandırır.

e-Arşiv faturaları, alıcısının mail adresine iletilmektedir.

e-Arşiv faturalarda mevzuat gereği, fatura görüntüsünde firma yetkilisi ıslak imza görselinin bulunması zorunludur. Firma logosu istenirse, e-Fatura görseline de eklenebilir.

Eğer, müşterinin gönderdiği e-Arşiv görüntülenmiyorsa, fatura görsel şablonu bozuk demektir. Görüntülenemeyen e-Arşiv uygulamasına gelen faturalar içinden indirilecek fatura UBL’ni, GİB e-Fatura görüntüleyicide XSLT’nin hatalı olduğu görülebilir ve bu konu müşteriye iletilebilir.

e-Arşiv tekrar gönderim işlemlerinde, fatura ID aynı, zarf -fatura UUID  bilgileri farklı ve yeni olmalıdır. Aynı fatura, farklı fatura UUID ve zarfta fatura numarasını kullanıcı üretiliyorsa, aynı fatura numarasıyla, fatura numarasını entegratör üretiyorsa (numara alanı boş bırakılarak) aynı müşteri fatura numarası ile tekrar gönderilir. Nitekim, e-Arşiv faturası iptal edildiğinde, SMTP ayarları tamamlanmış ve mail gönderimleri aktif olduğunda, alıcıya otomatik olarak iptal bilgisi gönderilmektedir.

TC kimlik numarası bilinmeyen müşteriye, TCKN alanına 11 adet 1 yazarak, e-Arşiv düzenlenebilmektedir. Gün içinde yanıtlanmayan e-Arşiv iptal edilmek istenirse, bu faturaya ilişkin iade faturası düzenlenecektir.

e-Arşiv Özellikleri

Belgenin ikinci nüshası, ibrazı ve raporuna ilişkin veriler bu kısımda da tutulmaktadır. Yani, e-Arşiv faturası elektronik fatura türü olarak karşımıza çıkar. e-Arşiv tebliği kapsamında vergi mükellefleri, elektronik ortamda oluşturdukları faturayı, elektronik ortamda veya kağıt ortamında karşı tarafa iletir, ikinci nüshasını ise elektronik ortamda muhafaza ederler. e-Arşiv 2016 yılında uygulamaya konulan e-Arşiv ve e-Fatura zorunluluğu birçok şirketin geçiş sürecinde yer almaktadır.

Mükellefler e-Arşiv faturalarını, kendi bilgi işlem sistemlerini GİB sistemine entegre ederek veya GİB Portalı aracılığıyla veya özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla yapmaktadırlar. Ülkemizin lider özel entegratörü Uyumsoft’un da aralarında yer aldığı özel entegratöre başvuranların, ayrıca GİB’e başvurması da gerekmez. e-Arşiv faturalar, Özel Entegratör yöntemi ile oluşturulduğunda, özel entegratörlük mali mührü ile imzalanır. Fatura keserken, mali mührün bilgisayara takılı olması gerekmez. e-Fatura ve e-Arşiv numaralandırma, Uyumsoft’un aralarında bulunduğu özel entegratörler tarafından yapılmaktadır.

Bilindiği üzere, internet üzerinden yaptığı cirosunda 5 milyon TL nin üzerinde ciro yapanlar, e-Arşiv faturaya geçme zorunlu hale getirilmişti. e-Arşiv fatura kullanımının zorunlu hale gelmesiyle birlikte, son tüketicilerin hayatlarına daha fazla e-Arşiv faturası girmeye başladı. Sunduğu maliyet tasarrufu ve çevreye olan katkısı gibi birçok avantajlardan dolayı birçok şirket, “e-Arşiv” faturaya gönüllü olarak geçiş yapmaya devam etmektedirler. Firmalar, oluşturdukları e-Arşiv sayısına göre, özel entegratörlere bir hizmet bedeli ödemektedirler. Bu konuda özel entegratörlerden fiyat bilgisi alarak, kararlarını vermektedirler.

e-Arşiv ve e-fatura genellikle sıklıkla karşılaştırılan iki farklı kavramdır. Bu yüzden ikisi arasındaki farklara detaylı bir şekilde değinelim;
” e-Arşiv uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren zorunlu olarak kullanılmaya başlanırken e-fatura uygulaması 1 Nisan 2014 tarihinde zorunlu olarak kullanılmaya başlanmıştır.
” e-Arşiv’de zaman damgası vurularak onay alınırken, e-Fatura’da zaman damgası uygulaması yoktur.
” e-Arşiv b2b, b2c işletmeler tarafından kullanılırken, e-Fatura sadece b2b işletmeler tarafından kullanılır.

i-Dönüşüm Diğer Ürünleri

e-Dönüşüm Sürecinizde Güncel Kalın

e-Dönüşüm sürecinizde son güncellemelerden haberdar olmak ve ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için üye formunu doldurun.

    e-Arşiv'e Geçmek İçin Hemen Başvurun!

    e-Arşiv'i şimdi geçin masraflarınızı yarıya indirin.
    Uyumsoft, Mali mühür onaylı e-Arşiv uygulaması, Özel Entegrasyon ve Saklama Hizmet sağlayıcısıdır.

    +90 (212) 467 33 33

    Hemen Ara e-Fatura Geçiş Sürecinde Destek Al!

    Neden Uyumsoft e-Arşiv?

    Uyumsoft e-Arşiv'de Yok Yok !

    e-Arşiv’de Uyumsoft’ la geçiş yapın hızlı, kolay ve güvenli fatura kesmenin keyfine varın. e-Arşiv ile hızlı işlem ve kolay geçiş yapmak için bizimle iletişime geçin.

    e-Arşiv Başvuru Formu

      Uyumsoft tarafından reklam, pazarlama, promosyon, tanıtım, bilgilendirme ve ticari amaçlı SMS, e-posta ve telefon yoluyla elektronik ileti gönderilmesine onay verdiğimi beyan ediyorum.

      e-Arşiv Hakkında Sık Sorulan Sorular

      Merak-edilenler

      e-Arşiv, gelir idaresi tarafından ortaya konulan kurallar çerçevesinde kalarak faturaların elektronik ortam üzerinden düzenlenmesi, faturaların elektronik ortam üzerinden saklanması, ibraz ve raporlamaya ilişkin verileri kapsayan uygulamanın adıdır. e-Arşiv faturası da faturaların elektronik ortamda bu uygulama üzerinden düzenlenerek müşterilere iletilmesidir.

      Bilindiği üzere, internet üzerinden yaptığı cirosunda 5 milyon TL nin üzerinde ciro yapanlar, e-Arşiv faturaya geçme zorunlu hale getirilmişti. e-Arşiv fatura kullanımının zorunlu hale gelmesiyle birlikte, son tüketicilerin hayatlarına daha fazla e-Arşiv faturası girmeye başladı. Sunduğu maliyet tasarrufu ve çevreye olan katkısı gibi birçok avantajlardan dolayı birçok şirket, e-Arşiv faturaya gönüllü olarak geçiş yapmaya devam etmektedirler. Firmalar, oluşturdukları e-Arşiv sayısına göre, özel entegratörlere bir hizmet bedeli ödemektedirler. Bu konuda özel entegratörlerden fiyat bilgisi alarak, kararlarını vermektedirler.

      Mükellefler e-Arşiv faturalarını, kendi bilgi işlem sistemlerini GİB sistemine entegre ederek veya GİB Portalı aracılığıyla veya özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla yapmaktadırlar.

      e-Fatura geçişi tamamlandıktan sonra 7 gün süre ile kağıt fatura kesmeye devam edilebilir. e-Arşiv geçişi tamamlandıktan sonra, artık kağıt fatura düzenlenmeyecektir.